Här får du koll på läget!

Reklamskyltar skiljer sig i storlek och form och är vanligtvis upphängda på olika sätt. Det finns kommersiella banderoller, flaggor och vimplar som vanligtvis är gjorda av tyg, plast eller papper. Dessa är vanligtvis mindre permanenta och sitter på stolpar, fordon eller byggnader med spik, rep, eller lim. Fristående skyltar eller stolpskyltar som de också kallas står för sig själva utan att sitta på några byggnader. Stolpskyltar är reklamskyltar som är fristående från en byggnad där skylten oftas är fäst vid en stolpe eller betongfundament mm som drivs ned i marken.

Reklamskyltar som fasadskyltar är skyltar som sitter fast på fastighetens fasad. Fasadskyltar kan se ut på olika sätt och är antingen belysta ljusskyltar eller obelysta skyltar (plåtskyltar, profilbokstäver etc.).

Det finns också olika former av reklamskyltar. En neonskylt är ett ljust glödande gasfylld rörformad glasskylt, och är mycket effektiv på att dra uppmärksamhet till sig. Alternativ till neonskylten kan vara diodskylten (LED-skylten).