Här får du koll på läget!

Är det så att du har tänkt att börja ett nytt liv och komma igång med din träning igen? Du kanske undrar över vilket träningsredskap som skulle kunna tänkas passa för dig och din familj? Varför inte ta och träna hemma med en crosstrainer?

Vi tänkte ta upp en hel del matnyttigt om vad som gör träning på en crosstrainer så bra. Jo, crosstrainern är en träningsmaskin som fokuserar på din fysik, en maskin som kombinerar det naturliga steget på ett löpband eller på skidor, med enkelheten hos en trappmaskin.

Man utför träningen stående på pedalerna och skonsamt och effektivt pendlar med benen på liknande sätt som vid skidåkning. Benen pendlar sig i elliptiska och samtidigt naturliga och skonsamma rörelser, vilket liknar hur du tränar gång och löpning. Det finns ledstänger för bättre balans. Vissa crosstrainer finns med handtag som ger en effektiv träning för din överkropp – allt för att du ska få ett så komplett workout möjligt.

Vad är det då som är så unikt med en crosstrainer?

Det är nog det att det är ett elliptiskt träningsredskap som erbjuder ett par huvudsakliga fördelar jämfört med till exempel ett löpband. Den elliptiska crosstrainern har mindre inverkan på lederna än traditionella träningsredskap. Med andra ord är det en säker, miljövänlig träning för alla, oberoende av konditionsnivå. I jämförelse med exempelvis cykelträning eller löpträning, får du med den elliptiska maskinen träning för hela kroppen på ett mycket tidseffektivt sätt dessutom.

Ytterligare en fördel med elliptisk träning är att denna upplevs mindre ansträngande, detta fastän träningen är mycket effektiv. Detta gör att du kan du bränna fler kalorier och fett på lång sikt än vad som är fallet vid många andra slags typer av träning. En crosstrainer är väldigt enkel att nyttja och resulterar i att du minskar risken för benskörhet och samtidigt ökar ämnesomsättningen.

I allmänhet får du vad du betalar för. Över tiden kan det vara ekonomiskt gynnsamt att köpa en dyrare träningsmaskin. Crosstrainern kommer då troligtvis erbjuda en bättre träning under längre tid än vad som är fallet för en en billigare maskin gör. På samma gång kommer du troligtvis får ut mer av din träning på kvalitetsmaskinen. Köper du ditt träningsredskap via nätet kommer du nog även kunna vara säker på att verkligen få valuta för dina pengar. För fler träningstips klicka här