Här får du koll på läget!

För dig som vill komma i form på ett snabbt och skonsamt sätt rekommenderas ett gåband eller promenadband som det också kallas. Motionsband såsom ett gåband erbjuder många fördelar som många andra träningsredskap saknar.

Med ett eget promenadband tränar du effektivt i träningspass som är ca 20-30 minuter långa. Du har möjlighet att förändra motståndet under träningspasset för att simulera uppförsbackar och nedförsbackar. De allra flesta träningsband för hemmabruk går smidigt att fälla ihop och ställa undan mellan träningstillfällena.

Träning på ett gåband kanske inte låter lika ”sexigt” som är fallet med andra träningsredskap såsom ett multigym eller kanske en crosstrainer. För dig som inte klarar av den högre belastning på knän och leder som ofta uppstår vid hårdare löpträning, passar dock ett gåband perfekt för att komma i form och gå ned i vikt. Detta är orsaken till att promenadband är allmänt erkänt som ett av marknadens bästa ”low-impact” träningsredskap. När du går på ett motionsband kan du bildligt talat se dina kalorier förbrännas bort och din ämnesomsättning öka.

Var hittar jag då den rätta modellen för just mig? Jo, på nätet förstås! Online finns både det bredaste och bästa utbudet och de allra bästa priserna. Många gånger levereras träningsredskapet fraktfritt till din dörr. Se mer info på www.gåbandet.se. Och förresten, lycka till med din nya livstil!